در قسمت اول با مفاهیم پایه کدنویسی در گیم میکر آشنا شدیم و دانستیم که برنامه نویس گیم میکر یک جعبه ابزار همیشگی در کنار خود دارد که از ثابت، متغیر و تابع تشکیل شده است. در این قسمت تصمیم داریم با دو مفهوم بسیار مهم و جدید مربوط به کدنویسی در گیم میکر آشنا شویم که زیربنای تئوریک و عملی کار با این نرم افزار است.
اگر به ماهیت اکثر بازی های رایانه ای فکر کنید و فقط یک مقطع کوتاه چند دقیقه ای از انجام یک بازی را در نظر بگیرید، متوجه می شوید که با همه پیچیدگی، همیشه یک اصل ساده زیربنای همه چیز است:یک اتفاق و نتیجه آن! مثلا:
به این حالت در گیم میکر، سیستم event-action گفته می شود که اگر بخواهیم آن را به خوبی به فارسی ترجمه کنیم می توانیم آن را سیستم رخداد-عمل بنامیم. یعنی در برابر یک event یا رخدادی که در بازی اتفاق می افتد، یک (یا چند) action یا عمل انجام می شود.
با توجه به مفهوم دوگانه رخداد-عمل در گیم میکر می توانیم بگوییم که کدنویس گیم میکر به طور معمول به این موضوع فکرمی کند که در یک مقطع از بازی خود باید چه رخدادهایی باعث انجام چه عمل هایی بشوند. برنامه ریزی دقیق برای این موضوع و نهایتا پیاده سازی درست آن وظایف اصلی یک کدنویس را تشکیل می دهد.
در درس بعد با ما باشید تا کم کم از بحث های تئوریک دور شویم و به صورت جزیی تر به رخدادهایی که در گیم میکر وجود دارند بپردازیم. بنابراین منتظر کدنویسی در گیم میکر-قسمت 3 باشید.